20 Kasım 2011 Pazar

Haftanın Evi / Paris'den Fabrika Loft


Julia Jeuvell and Tom Budding çağdaş sanat üzerine çalışmalar yapan bir çift ve "her şey beyazda daha güzel göründüğüne " inanıyorlar.

Paris'in kuzeyinde 18. yüzyıl sonlarından kalma bu apartmant loft tarzındaki evi 700.000 USD'ye alıyorlar ve renovasyon içinde 70.000 USD harcıyorlar.

Evin dekorasyonuna beyaz ve bej hakim. Kitaplıktaki tüm kitaplar ise kağıt ile kaplanmış. Evin eşyaları daha çok ikinci el pazarlarlardan ve bit pazarından alınmış. Aydınlatmalar kağıttan ve Paris'deki Chinatown'dan alınmış.



Burası eski bir elektrik kablo fabrikası ve 1980 yıllarında apartman haline çevrilmiş. Çiftin evi  ikinci katta ve iki bina arasındaki geçişte ise çiftin yatak odası bulunuyor.

Apartmanın içi ise yeşillik içinde ve sarmaşıklar ile çevrili.




Misafir yatak odasının dışını bir dükkan girişi gibi dizayn etmişler çünkü en büyük hayalleri bir gün dükkan sahibi olmak. Bu dizayn sonrası her gün hayallerini görerek sonunda elde etmelerine şaşırırmıydınız?




Burası çiftin yatak odası. Siz bir köprü üzerinde uyuyabilirmiydiniz? Duvarda bir çoçuk battaniyesi var ve 90 USD'ye alınmış.




Mavi banyo ise Hitchcock'un  "Psycho" filminden esinlenerek dizayn edilmiş.



Masa bay  Budding tarafından fiber bazlı bir malzemeden yapılmış ve beyaza boyanmış. Aynı olmayan sandalyeler ise eski bir okuldan çıkma.

Ben eski bir fabrikada oturmak istermiydim bilemedim ama çiftin seçimi bana çok hoş ve fabrika apartmanda yaşamak çok yaratıcı geldi.

Sevgiler,

Bengi


Pin It

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share on Tumblr
Pin It button on image hover